Fremgangsmåde:
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Kog 2 dl vand og 400 gram sukker i en gryde.
- Kom vaniliekornene fra de flækkede vaniliestænger i vandet.
- Lad det koge i 20 minutter til det er ca. 110 grader.
- Kom husblassen i og rør rundt, indtil det hele er smeltet.
- Tag gryden af varmen, og lad det køle af i 10 minutter eller til det er 100 grader.
- Læg et tykt lag flormelis i bunden af en bradepande.
- Pisk sukkermassen med en håndmixer indtil det er meget tykt - ca. 15 min. Der kan hældes frugtfarve og forskellige smag i.
- Hæld massen over i bradepanden med flormelis, og bred det ud.
- Strø mere flormelis ud over massen.
- Lad det køle af.
- Vend det ud på et bord, og klip det med en saks.
Skrevet af DFS
Information
Legekasse ID:
L206
Alder:
5 år - 3. kl., 4. kl. - 6. kl.
Kategorier:
Udfordringer
Rekvisitter
- 2 dl vand
- 400 gram sukker
- 1 stang vanilie
- 20 blande husblas
- 200 gram flormelis
- Skål
- Håndmikser
- Gryde
- Termometer
- Bradepande