Lav en sjov karsefugl i klubben eller måske sammen med familien i dagene op til påske. Begynd gerne en uge inden påske, så den færdige karse kan spises ved påskebordet. Karse smager nemlig skønt på en æggemad!
Fremgangsmåde:
- Begynd med at tegne en linje hele vejen rundt på mælkekartonen ca. 5 cm fra bunden. Skær eller klip bunden ud.
- Vask kartonen godt og tør den.
- Klip 6 cm af på den lange side af det gule papir og lim udenpå bunden af mælkekartonen. Lim evt. ekstra gult papir på, hvis man kan se kartonen igennem papiret. Nu har du en potte til at så karse i!
- Lav næbbet ved at klippe en firkant på 1x4 cm ud af det orange karton. Fold den på midten og klip som en trekant. Lim næbbet midt på den ene gule side.
- Lim øjnene på ovenover næbbet (eller tegn øjnene selv).
- Pres et par fjer ned mellem bund og det gule papir på den modsatte side.
- Riv et stykke vat af, som er lidt større end bunden af kartonen. Gør det lidt fugtigt og pres det ned i bunden. Strø karsefrøene hen over – de må ikke ligge alt for tæt.
Hold øje med karsefuglen de næste par dage – sørg for at vattet er fugtigt, men ikke vådt. Se hvordan fuglen bliver mere og mere grøn.
Skrevet af DFS
Information
Legekasse ID:
L917
Alder:
5 år - 3. kl., 4. kl. - 6. kl.
Kategorier:
Påske
Rekvisitter
- Tom mælkekarton
- Lim
- Saks
- Gult A4-papir
- Orange karton (eller papir)
- Øjne (enten lavet selv eller rulleøje)
- Nogle fjer
- Vat
- Karsefrø.