pil
Kreativ

Sjov med figurer

Print

SJOV MED FIGURER
Ide fra Superfrø nr. 4 2021

Vi har fået lavet nogle skønne figurer, som kan bruges til flere forskellige ting. Her er et par ideer, og det kan være du selv kan finde på mange flere gode ideer.

Beskrivelse:

 1. Print figurerne ud. (De er under download på legekasse.dk søg på Sjov med figurer)
 2. Der er 2 forskellige versioner – en hvor man kan printe den ud med farvet bagside, og en hvor det kun er figurerne. Hvis du bruger versionen med farvet bagside, skal du huske at vælge udskriv på begge sider og så bruge ekstra tykt papir eller karton. Hvis du printer versionen kun med figurerne, så er det en god ide at lime noget karton på bagsiden af figurerne inden de klippes ud, på den måde kan man ikke kigge gennem papiret.
 3. Farvelæg de forskellige figurer inden du klipper dem ud.
 4. Når du klipper dem ud, skal du sørge for at gøre det meget præcist, for så fungerer det bedre, når du skal bruge dem bagefter.


Aktiviteter:

 1. Byg figurerne sammen på forskellige måder
 2. Læg figurerne med bagsiden opad. Nu kan I lege vendespil med figurerne. Hvis to billeder er med i samme figur, må du beholde dem. Du skal dog have alle 4 dele til samme figur for få point. Det betyder, at I kan ende med at ingen får point. I kan selvfølgelig også bare lave jeres egne regler til vendespillet.
 3. En variation kunne være, at bare figurdelene man vender passer sammen, altså for eksempel et hoved og en overkrop, så må man beholde, selvom det ikke er den samme figur. Hvem ender op med den skøreste person?
 4. I kan bruge dem i forbindelse med en konkurrence i familien. Det gælder om at samle flest figurer. Delene til figurerne gives som gevinst, når diverse opgaver er løst.
 5. Gem brikkerne i huset eller haven og se, hvem der finder flest.
 6. I kan også spille FJOLS med figurdelene. Hele forklaringen til dette spil findes på legekasse.dk


BONUS

 1. Der er også en samleplade man kan printe ud.
 2. Samlepladen kan også bruges som base for selv at lave nye figurer.

 

 

Skrevet af DFS

Information

Legekasse ID:
L957

Alder:
5 år - 3. kl., 4. kl. - 6. kl.

Kategorier:
Papir og karton, Bordlege

Rekvisitter

•    Print figurer under download
•    Farver
•    Saks
•    Evt. karton og lim

 
 
Website by Typofree Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler