pil
Lege

Dåseskjul

Print

Beskrivelse
En udendørsleg, hvor det både handler om at gemme sig godt og være lynhurtig til at sparke til dåsen/bolden - uden at blive opdaget!

Fremgangsmåde:
Stil en tom spand/ dåse eller lignende på en åben plads. Vælg én, der skal "stå". Den som skal "stå" skal nu tælle til 50. Mens vedkommende tæller, skal de andre deltagere gemme sig.

Når der er talt til 50 må ham/hende der "står" begynde at lede efter de andre.

Når ham eller hende der "står" finder en af de andre, skal han/hun skynde sig hen til dåsen og sige NN i dåsen. Vedkomne skal nu komme frem fra sit skjul og sætte sig ned og vente. (Lav eventuelt et område omkring den åbne plads, for de fundne deltagere skal opholde sig).

Den der findes først, skal "stå" næste omgang.

Når alle er fundne, er der en ny der "står" og legen gentager sig.

Variationer:
1: Legen startes ved, at der sparkes til dåsen af en deltager, den der "står" må begynde at lede, når han/hun har placeret dåsen tilbage på sin rigtige plads. Alle andre skal skynde at gemme sig.

2: Man kan befri, de som er fundet, ved at nå hen til dåsen og sparke til den og sige: Alle er fri. Dette skal ske inden at den som ”står” når hen til dåsen. Ham eller hende der "står" skal nu hente dåsen, sætte den på sin plads, og starte med at finde igen.
 
3: Kan også leges i mørke. Kun den der leder efter de andre må bruge en lommelygte.

Skrevet af DFS

Information

Legekasse ID:
L903

Alder:
5 år - 3. kl., 4. kl. - 6. kl.

Kategorier:
Fangelege, Gemmelege, Nat/mørke

Rekvisitter

en dåse eller en spand

 
 
Website by Typofree Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler